Hiba
  • Hiba történt a csatornaadatok betöltése közben.

Sajtóközlemény

MEGVALÓSULTAK AZ ENERGETIKAI FEJLESZTÉSEK ÚJKÍGYÓSON

Újkígyós Város Önkormányzata pályázatot nyert az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében Újkígyós város épületeinek energetikai felújítására (KEOP 5.5.0/A/12-2013-0043).

A projekt összköltsége 251 255 180 Ft, melyből a támogatás mértéke 85 % volt. A  sikeres önerőpályázatnak köszönhetően a beruházás 100%-os támogatottságot nyert.

2015. május 6-án ünnepélyes keretek között került sor a kilenc önkormányzati épületet magába foglaló
energetikai fejlesztések lezárására, melynek az Újkígyósi Széchenyi István Általános Iskola adott otthont.

A átadási ünnepséget Korcsokné Erdős Zsuzsanna iskolaigazgató és Vantara Gyula országgyűlési képviselő nyitotta meg, majd dr. Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energetikáért felelős államtitkára köszöntötte a megjelenteket. Gajda Róbert, Békés megye kormánymegbízottjának rövid köszöntője után, Szebellédi Zoltán, Újkígyós város polgármestere ismertette a projekt megvalósulásának állomásait. Az ünnepségen felléptek az általános iskola diákjai, majd ajándéksorolással zárult a rendezvény.

A beruházás kilenc önkormányzati épületet érintett: Városháza, általános iskola, Felföldi István Tornaterem, Ezüstág Idősek Otthona, önkormányzati konyha, művelődési ház, könyvtár és két óvodai épület. Az Európai Unió és Magyarország Kormánya segítségével több mint 250 milliós fejlesztés valósult meg Újkígyós városban. A munkálatok során megtörtént az épületek fűtésének korszerűsítése, a külső homlokzatának szigetelése és a
nyílászáróinak cseréje. A beruházásnak köszönhetően nemcsak esztétikailag újultak meg a település
épületei, hanem energetikai szempontból is fontos munkálatok mentek végbe a pályázat megvalósulásával.
Ennek eredményeképpen várhatóan jelenősen csökkenni fognak az intézmények üzemeltetési költségei,
valamint a káros anyagkibocsátás csökkenése miatt a levegő is tisztább lesz Újkígyóson.